Veiligheid
Veiligheid is de basis voor de ontwikkeling van onze stad. Aan die basis staan natuurlijk de eigen inwoners. De gemeente ziet het als haar taak om samen met de inwoners en de partners zoals politie, brandweer, openbaar ministerie, ondernemers en allerlei maatschappelijke instellingen te werken aan de veiligheid in de stad.
Aanpak: lokaal, regionaal, landelijk
Het aanpakken van onveiligheid doen we gezamenlijk: lokaal, regionaal en landelijk. De gemeente bepaalt als regisseur van het lokale veiligheidsbeleid samen met haar partners de lokale prioriteiten. Deze staan in het Integraal Veiligheidsplan.
Op landelijk niveau heeft de minister van Veiligheid en Justitie samen met de regioburgemeesters en het College van procureurs-generaal een landelijke Veiligheidsagenda opgesteld.
Regionaal zijn de 41 gemeenten in Midden Nederland, politie en Openbaar Ministerie gericht op winst door samenwerking op vier gezamenlijke thema’s:
- Veilige wijken: aansluiten bij de wensen en initiatieven van de wijk
- Misdrijven met grote impact op het slachtoffer: aanpakken (huiselijk) geweld en woninginbraken
- Georganiseerde ondermijnende Criminaliteit: één overheid tegen georganiseerde criminelen
- Persoonsgerichte aanpak: minder aanwas, recidive omlaag en goede combinatie van straf en zorg
Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Iedereen voelt zich graag veilig, thuis, op straat, tijdens het uitgaan. Een veilige omgeving hebben we grotendeels zelf in de hand. Op deze site staat onder meer wat u zelf kunt doen.